najväčší prírodný antioxidant

Peľové zrná obsahujú okrem vody, bielkovín, tukov a sacharidov takmer všetky vitamíny, z minerálnych látok je to sodík, železo, vápnik, horčík, mangán, zinok…
 

Je zdrojom základnej energie pre organizmus

Široké spektrum živín, ktoré sa vo včeľom peli nachádzajú posilňuje odolnosť organizmu, pomáha bojovať proti únave a apatii a rovnako tak udržiavať optimálnu telesnú a duševnú kondíciu počas celého dňa.

Znižuje stres a zlepšuje náladu

Táto schopnosť je podmienená tým, že včelí peľ obsahuje všetkých 22 esenciálnych mastných kyselín, práve ktoré sú známe pre svoju schopnosť redukovať stres a vyvolať dobrú náladu. Včelí peľ je tiež dobrým pomocníkom v boji proti migrénam, neurózam či nespavosti, zbavuje únavy.

Podporuje kardiovaskulárny systém

Včelí peľ obsahuje antioxidanty, ktoré posilňujú cievy a kapiláry a navyše má silnú schopnosť brániť vzniku krvných zrazenín. Je skvelým pomocníkom pri prevencii srdcového infarktu a mozgovej mŕtvice. Navyše, včelí peľ znižuje cholesterol.

V surovom stave je vhodný na liečbu alergií

Alergénne sú pele nesené vetrom, včelí peľ, teda produkt spracovaný pomocou včelích enzýmov, je bohatý na vitamíny skupiny B, karotenoidy a probiotiká, ktoré sú schopné znižovať citlivosť organizmu na alergie. Mnohé zdroje uvádzajú, že včelí peľ dokáže znížiť alergické reakcie až o 40%.

Posilňuje imunitný systém

Vďaka životne dôležitým živinám, ktoré včelí peľ obsahuje, najmä však vďaka vitamínom B, C, D a E, bielkovinám, nukleovým kyselinám a horčíku, je účinným prostriedkom na zvýšenie našej odolnosti voči jednoduchším epidémiám chrípky či prechladnutiam.

Je účinný pri detoxikácii organizmu

Včelí peľ čistí, upravuje a chráni črevnú mikroflóru a udržuje jej priechodnosť. Navyše je veľmi bohatý na selén, ktorý je v našom tele zodpovedný za odstraňovanie toxínov. V tejto súvislosti sa spomína aj jeho protinádorová aktivita.

Zabraňuje starnutiu očí

Vitamín A, ktorý je prítomný aj v obnôžkovom peli, zabraňuje starnutiu oka, sietnice i šošovky.

Dávkovanie: 1-2 kávové lyžičky denne

Užíva sa ráno nalačno 15 minút pred jedlom, pohrýzť v ústach, alebo kávovú lyžičku peľu nasypte do vody, čaju, jogurtu…

Cena: 5€/150g