Ide o včelí produkt, ktorý sa predáva skôr sezónne v dobe medobrania, pretože sa získava pri odviečkovaní medových plástov. V podstate sa jedná o voskové viečka medových buniek z medových plástov. Tieto viečka obsahujú veľké množstvo dezinfekčných látok, ktoré chránia med prírodným spôsobom pred vlhkosťou, baktériami a negatívnymi vplyvmi.
Pri žúvaní medových viečok sa tieto dezinfekčné látky uvoľňujú.
– sú tak veľmi účinné pri nachladnutiu a zápale v krku
– slúžia ako prostriedok, ktorý čistí nosohltan a to hlavne pri zápaloch čelovej dutiny a sennej nádche
– vynikajúce účinky sú dokázané aj pri žúvaní viečok, pri paradentóze zubov a zápale ďasien
– žúvanie včelých viečok má viac priaznivých účinkov, napr. aktivizuje tvorbu slín,
a žalúdočných štiav, mechanicky čistia zuby od zubného kameňa a nikotínového povlaku u fajčiarov
Užívanie : Žuvať podľa potreby a po vyžúvaní je možné vosk v rozumnom množstve i prehltnúť, pretože je nestráviteľný a prechádza zažívacím traktom bez zmien, kde je schopný na seba viazať škodliviny. Samozrejme je možné vyžúvaný vosk vypľuť.
Treba byť opatrný u osôb alergických na včelie produkty! Skladujte v suchu pri teplote max. do 25 stupňov.